Verbouwing Brede School Othene
12 augustus 2021 

Verbouwing Brede School Othene

Verbouwing en aanbouw Brede School Othene

In April zijn we gestart met de verbouwing van de brede school in Othene. In deze school hebben wij diverse locaties waarbij er extra lokalen worden gecreëerd. Waaronder een hele nieuwe aanbouw voor de BSO. Op 23 April hebben we de palen voor de uitbreiding in de grond ingeboord, dit is geheel trillingsvrij uitgevoerd, zodat de school die in bedrijf is geen last heeft van onze funderingswerkzaamheden.

Na alle installaties/bekistings-/wapenings- werkzaamheden hebben we na 3 weken het beton gestort voor zowel de fundering als de vloer. Wegens de slechte bereikbaarheid van de pomp locatie is er een overweging gemaakt om vanaf de voorzijde te storten. Dit is uitgevoerd met een betonpomp die over het dak van de school reikt van 12 meter hoog en 65 meter breed. De betonaanvoer werd mogelijk gemaakt door middel van slangen. (foto 1)

Aanbouw BSO Terneuzen

Houten skelet bouw/frame bouw

In week 22 zijn van start gegaan met het prefabriceren en plaatsen van de HSB wanden voor de aanbouw. We hebben de wanden geïsoleerd, en buitenaf bekleed met folie. De buitenbekleding is rockpanel wat zal aansluiten bij de nieuwe raamkozijnen.

In week 28 zijn we van start gegaan met het dichtleggen van vides in de grote centrale hal. Hierbij creëren we meer oppervlakte om buiten de klas extra studie gelegenheid te geven. Daarnaast passen we alle kozijnen aan voor de Parel en de Irisschool zodat er meer openheid is naar de centrale hal.

De vides worden met houten balken gedragen op een stalen frame. Doordat we de keuze hebben gemaakt voor hout heeft het voordeel van een duurzaam verwerkbaar product, maar is ook goed voor de akoestiek en de weerkaatsing van geluid.

Hergebruiken van materiaal

De opdracht van de klant en de Architect is om zoveel mogelijk materiaal wat vrijkomt, zoals; hout, kozijnen, balustrades, plafondplaten, railsystemen. Terug toe te passen in onze opdracht. Alles wat niet wordt hergebruikt in de Brede School Othene wordt in opslag geplaatst en elders toegepast.

Naderen van oplevering

Wij hebben deze zomervakantie hard gewerkt om de vides, de spreekruimtes en de doorbraak van de aanbouw te realiseren en gelijk te komen tot een prachtig eindresultaat. Op het schoolplein na, zijn alle locaties tot een mooi eindresultaat gebracht.

De doelstelling was om zoveel mogelijk oude materialen zoals binnendeuren, vouwwanden, buitenkozijnen, balustrades te hergebruiken waar het ontwerp zich ook voor leende. Onze taak vonden wij om de aanpassingen zo natuurlijk mogelijk te laten overvloeien in het bestaande. Het mooiste compliment vonden wij gegeven door een lerares van de Parel: “net of het er altijd al heeft gezeten”.

De spreekruimtes zijn licht en geven even het gevoel dat je je kunt afsluiten van geluiden uit de school. De vides geven op hun beurt een extra dimensie aan de verruiming van de klaslokalen. En de gymzaal kan nu optimaal gebruikt worden met een grotere capaciteit voor leerlingen in verband met de toegevoegde vluchtroute/ toegang vanaf de vide. De buitenschoolse opvang kan meer bedden plaatsen en hebben een extra groep gekregen.

 

Brede school othene

Brede school othene

Brede school othene

Brede school othene

 

arrow_drop_up arrow_drop_down